Verden

Bolsonaro ber G20 for internasjonal handel uten”diskriminerende” tiltak

President i Brasil, ja ’ irs byer Bolsonaro, i dag markert for lederne av de landene som utgjør G20 de ”utfordringer” for en mer ”stabil” og ”rettferdig” verdens økonomiske vekst etter coronavirus pandemi, og forsvarte en internasjonal handel ”gratis” av ”diskriminerende”tiltak.

”Gradvis, gjenopprette våre økonomier som helse-krisen er overvunnet. Disse to recovery prosesser som går side ved side,” sa den Brasilianske presidenten i sin tale på G20-toppmøtet i Roma.

Bolsonaro påpekt at for dette, det er nødvendig for å fremme en internasjonal handel ”gratis forvrengt og diskriminerende tiltak” og oppfordret en ”voksende” flyt av handel og investeringer for å fremme integrering av de største globale økonomier og bærekraftig utvikling.

”Den historiske avtalen er inngått ved G20 og andre land på internasjonal beskatning, innen rammen av OECD, er også et betydelig bidrag til regnskap og økonomisk bærekraft,” la han til.

Den Brasilianske presidenten også bekreftet at hans land er ” forpliktet ”til investering av offentlige ressurser i sosiale programmer rettet mot de mest sårbare befolkningen, så vel som med strukturelle reformer” avgjørende ”for en”vedvarende økonomisk oppgang.”

På den helsemessige beredskap, Bolsonaro, en av de mest denialist herskere i ansiktet av alvorlighetsgraden av coronavirus og som ennå ikke har blitt vaksinert, understreket at ”arbeidet i G20 skulle fokusere på å bekjempe den nåværende pandemien”.

”Vi forstår derfor at G20 må gjøre ekstra innsats for produksjon av vaksiner, medisiner og behandlinger i utviklingsland,” sa han.

Bolsonaro også sitert på at mer enn halvparten av befolkningen har allerede gjennomført vaksinering syklus mot covid-19 i Brasil, et av de landene som er mest berørt av helse-krisen, og som allerede har vunnet mer enn 607,000 dødsfall og 21.7 millioner smittet.

Italias Statsminister Mario Draghi åpnet G20-toppmøtet i Roma i dag med en oppfordring til ledere for større internasjonalt samarbeid for å løse pandemi, global economic recovery, bekjempe klimaendringer og til slutt bygge en ”ny økonomisk modell, som verden vil ha nytte”.