Verden

Fernández takk Merkel for støtte til bærekraftig avtale med FMI

Argentinsk President Alberto Fernández takket tyske Forbundskansler Angela Merkel på lørdag for” Tysklands støtte ”til Argentina for å” oppnå en bærekraftig avtale med det Internasjonale pengefondet (IMF), i et bilateralt møte innenfor rammen av G20-leaders’ toppmøtet, ifølge offisielle kilder i Argentina.

Den Argentinske presidenten ” gjentok til utenriksminister hans takknemlighet for støtte av Tyskland for Argentina for å oppnå en bærekraftig avtale med Paris-Klubben og IMF,” erklæringen forklarer.

Fernández referert til gjelden forhandlinger med IMF i sin tale på den første dagen av G20-toppmøtet i Roma, hvor han kritiserte den høye gjelden i mer enn 46,000 millioner dollar av landet sitt med den multilaterale organisasjonen ”fordømmer generasjoner.”

I mellomtiden, den Argentinske Regjeringen har en avtale med Paris-Klubben for å søke å restrukturere forpliktelser til Mars 2022 når en avtale er nådd med IMF.

På sin Twitter-konto, Fernández påpekt at Tyskland er Argentinas viktigste handelspartner i Eu, og bilateral handel overskredet 2,7 milliarder dollar i 2020, noe som angir et flott supplement og lovende fremtidsutsikter”.

I mellomtiden, han feiret ”etter å ha vært i stand til å avvise en uvurderlig leder”, i anledning at Merkel vil snart avslutte sin periode som leder av det tyske Executive.