Zhurnal

”Jag erkänner det. Min gemensamma”: Sofia Stuzhuk hamnade i en obehaglig situation på vägen

En välkänd Ukrainsk bloggare Sofia Stuzhuk, vars barn nyligen ägnade ett inlägg till deltagaren av” The Bachelor ” Andrey Shatyrko, torsdagen den 8 juli, hamnade i en obehaglig situation på vägen.

Som mor till tre underbara barn berättade för sina Instagram-anhängare i berättelser passade hon inte in i en smal passage och repade sin lila Tesla.

”Min gemensamt. Jag erkänner. Det var bara en mycket smal passage. Någon annan parkerade en bil där. Jag kunde dumt inte imponera på mig själv. Det var bara overkligt. Och jag har inte ens hunnit tvätta den än. Hur det suger och är inte vackert, det är hemskt, säger Stuzhuk.

Ledaren för gruppen ”antikroppar” Taras Topolya i en intervju med” Telegraph ” avslöjade detaljerna i skapandet av en ny sång och ”zombie clip”, talade om ”sjukdomar” i den inhemska musikindustrin och föreställningar av ryska konstnärer i Ukraina, och delade också sina tankar om uppfostran av barn och framtiden för vår stat.

– Grattis till frigivningen! Berätta för oss, vad är huvudbudskapet i låten ”Masquerade”?

– ”Masquerade” är en ironisk sång, av dansens natur, men den saknar mening. Vi försöker alltid förmedla vissa idéer till människor genom metaforer, bilder och rim i våra låtar. ”Maskerad” är inget undantag. Jag tycker faktiskt inte om att förklara mina låtar, jag tycker att det här är en dålig sak. Alla som lyssnar kommer att förstå allt.

– Först var klippet planerat att skjutas helt enkelt i kostymrummet-vackert, i stor skala, med många förklädnader. Men vi kom till idén om en zombieapokalyps. Först och främst ser det väldigt coolt ut i ramen. För det andra är detta ämne sammanflätat med oss, för att vi extrapolerar allt för oss själva. I ramen har vi riktiga sminkade zombies. Det här klippet är en metafor som vi alla ser lite ut som zombies. Någon är för påverkad av informationsmanipulation och propaganda, någon vill inte i grunden komma ur sin bubbla och zombie sänder vissa idéer och avvisar någon alternativ synvinkel … Och det är bara bekvämt för någon att gå med flödet, utan att tänka på varför och var. Och han ser också ut som en zombie som går framåt med bara ett mål – att äta. Och förvandla andra människor till sin egen sort. ”Antikroppar” sjunger om sig själva. När allt kommer omkring ser vi ofta ut som dessa zombies i våra tankar och diskussioner. Det här är inte bra. Därför är syftet med videon att uppmuntra människor att öppna sina ögon, hjärtan, hjärnor till denna värld, försöka uppfatta allt genom analys, intelligens, göra egna slutsatser och inte använda andras berättelser.

– Det finns ingen formel för hur vi kommer upp med klipp. Om vi letar efter en idé som fångar alla, så finns det inga ytterligare hinder för oss att genomföra den. Om det kostar 50-70 tusen dollar spenderar vi dessa medel och genomför planen. Till exempel videon för låten ”Cinema”. Det var ett mycket storskaligt, dyrt projekt. Även om det fanns en karantän, en konsertpaus, så det är ganska svårt med ekonomin. Men det här är det ögonblick då du får gåshud och du inser att tanken är stark och tiden har kommit. Det här är vad som återstår, jag kommer inte att säga det i århundraden, men i årtionden. I bilderna av” Cinema ” – klippet letar människor efter sig själva, betydelser, diskuterar aktivt och det här är väldigt trevligt.

– Ungefär i januari-februari 2022 vill vi presentera albumet och sedan gå på en stadion turné, som måste skjutas upp.

– Planerar du att samarbeta med andra artister? Till exempel var vi nyligen nöjda med det gemensamma arbetet ”Waltz 86”, det fanns också en sång för påsken. Och fansen har väntat på din sång med din fru, sångaren Alyosha, länge.

– Vi planerar inte några speciella samarbeten, men om någon tänder en gnista i ”antikroppar” – gruppen , kommer vi att gå med dem. När det gäller samarbetet med Alyona finns det ingen sådan sång än.

”Ryskspråkigt innehåll, särskilt från de konstnärer som stöder annekteringen av Krim och Kreml regimen, är farligt för Ukraina”
– Hur, enligt din mening, är musikindustrin utvecklas i Ukraina? Vad saknas?

– Vi har ingen reglerad rättslig ram. Vi behöver en lag om touringaktiviteter, finansiering från staten eller från lokala myndigheter för att återställa konsertplatser – de måste anpassas till kraven i moderna shower. Vi behöver ett öppet system för kollektiv förvaltning, royalties, upphovsrätt och royalties avgifter. Vi har inga problem med kreativitet i Ukraina. Vi har ett mycket begåvat folk. Det finns problem med ekonomi: många konstnärer kan inte inse sina idéer eftersom de inte har tillräckligt med pengar.

– Vad för slags royaltysystem behövs? Kanske borde vi genomföra erfarenheterna från ett visst land?

– Vi har en ”borsch” av korruption, schematos, och det matar inte konstnären. I Polen samlas till exempel hundratals miljoner euro av royalties in och tilldelas polska och världsförfattare. Detsamma är möjligt med oss om vi följde lagen, åtminstone som den är, och förlorade inte författarnas medel genom packningar. Vi behöver ett öppet system för kollektiv förvaltning och maximalt avlägsnande av den mänskliga faktorn från systemet för royaltyinsamling. Vi måste byta till elektroniska rapporterings-och distributionssystem. Så att varje författare kan använda en smartphone, installera programmet, gå till sitt kontor och se hur många gånger hans sång roterades, var, hur mycket pengar det tog – och ta ut pengar till kortet med ett klick. Det är nödvändigt att förenkla så mycket som möjligt sättet att pengar från användarna av innehållet till den som skapar det, upphovsrättsinnehavarna.