Verden

Taliban sende sine egne diplomatisk personale til Pakistan ambassaden

Taliban har sendt flere diplomater til å lede den Afghanske ambassaden i den Pakistanske hovedstaden, samt konsulater i naboland, sa lørdag en offisiell kilde fra Pakistan, som fortalte likevel at Islamabad er ikke anerkjent den fundamentalistiske interimregjeringen.

”Noen avtaler har blitt gjort ved den Afghanske ambassaden i Islamabad og på konsulater i Karachi, Peshawar og Quetta, og arbeidet har begynt,” et Pakistansk ud-diplomat fortalte Efe, som spurte om anonymitet.

Den Pakistanske regjeringen har utstedt visum for Taliban diplomater, men for øyeblikket er det landet fortsatt ikke har en offisiell Afghanske ambassadøren.

I juli i fjor, før fundamentalister tok kontroll over Kabul 15. August, den avsatte Afghanske regjeringen i Ashraf Ghani trakk sin utsending og diplomatisk personell fra nærliggende land etter kort bortføring av ambassadør datter.

Pakistansk diplomat bemerket at utnevnelsen av Afghanske diplomater ” betyr ikke at Pakistan har anerkjent Taliban-regjeringen.”

”Mange Pakistanere og andre borgere besøker Afghanistan for å utføre humanitære oppgaver, og (avtale) vil også hjelpe Afghanere som bor her,” kilde forklart.

En annen utenlandsk offentlig tjenestemann, som også bedt om anonymitet, fortalte Efe at Taliban midlertidige Regjeringen har oppnevnt et totalt fire diplomater, som deltar i sitt innlegg i forrige uke.

Taliban har trappet opp sin innsats for å få offisiell anerkjennelse fra det internasjonale samfunnet da de tok kontroll over landet, etter en rask støtende i løpet av de siste tilbaketrekking av AMERIKANSKE og NATO-tropper.

Taliban-regjeringen ber September i fjor, under FNS generalforsamling, for formell anerkjennelse som legitime representanter fra Afghanistan, selv om dette forespørsel er fortsatt suspendert i påvente av vurdering av et bestemt komité til å ta opp de kontroversielle sakene

Men en rekke land og internasjonale organisasjoner har understreket at den nye Administrasjonen av Afghanistan ikke inkluderer kvinner og har få representanter for ikke-Pashtun etniske grupper-de fleste av dem i Taliban -, nesten alle av dem i sekundær-eller underordnede posisjoner.

Sist onsdag, Afghanistans naboer insisterte på at et inkluderende regjering er nødvendig for stabiliteten i Kabul, under en konferanse i Teheran på situasjonen i landet.